Club Santee logo

HET ONTSTAAN

Waarom is er gekozen voor de naam Club Santee en dit logo?  Club Santee staat letterlijk voor Club Gezondheid.  Santee is een verbastering van Santé, gezondheid, of proost op je gezondheid.  Gezondheid is precies waar we voor staan.  En ja, we moeten proosten op ons leven, op onze gezondheid, en dankbaar zijn voor ons leven.

Het logo is gemaakt door een cliënt van ons, haar naam is Florianne. Zij heeft hier een half jaar 2x per week doorgebracht. Bij haar heb ik mijn gevoel neergelegd wat ik hoopte terug te vinden in het logo en zij ging met haar ervaring hiermee aan de slag. Na wat overleg over en weer is er nu een eindresultaat wat wij graag met jullie delen. Naast het basis logo met de naam Club Santee is er ook een logo gemaakt met de initialen “C” en (een gespiegelde) “S”.

DE VORM

De cirkel staat voor verbondenheid, beweeglijkheid en voortbeweging.  Een cirkel is rond, wat is verbonden aan liefde, energie en kracht. Ook oneindigheid wordt aan deze vorm toegekend.

Je ziet in de cirkel om en om een letter “C” en een letter “S” terugkomen.  De “C” staat uiteraard voor Club en “S” voor Santee, want wat je wil bereiken bij Club Santee doe je niet alleen, we doen het samen!

DE KLEUREN

Ik hou zelf niet van felle opvallende kleuren, maar meer natuurlijke kleuren. Kijkend naar het interieur kwam ik al snel op de groen-grijze kleur van de vloer uit en dat in combinatie met de raam-kozijnen zijn dat de kleuren die verwerkt zijn in het logo.

Groen wordt vaak gezien als de kleur van balans, verfrissing, herstel, gezondheid en evenwicht. Groen is een ontspannende kleur, waarmee positiviteit opgewekt wordt. 

UNIEK

Een nieuw logo vraagt altijd gewenning. Laat het landen en dan hoop ik dat we met dit logo een mooie, frisse, nieuwe uitstraling hebben die echt ergens voor staat.  Geen dertien-in-een-dozijn logo, maar één die herkenbaar en heel erg uniek is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *